Női princípium megélése a párkapcsolatban

Női princípium megélése a párkapcsolatban

Nő és férfi közti különbség.

Hmmm izgalmas számomra, mert egy párkapcsolat egyszerre tűnik bonyolultnak, egyszerűnek, könnyűnek és nehéznek, mennyországnak és pokolnak. 😊  Ebből is látszik, hogy az energiák, érzések állandó mozgásban vannak.

A kérdés az, hogy szükség van – e az energia ilyen irányú hasznosítására!?  Szükség van -e a vitákra, veszekedésekre?  Hülye kérdés…, persze, hogy nincs rá szükség.  Ki a fenének hiányzik… simán kibírnám ha nem lennének s gondolom ti is 😊  – na de mitől nem lesznek? –  s miért jönnek újra és újra vissza?

 

A női princípiumnak semmi köze a nemiszervekhez.  A férfiak is rendelkeznek női princípiummal, úgy ahogy a nőkben is van férfi princípium.

 

Férfi                                          Női

Arany, teljes, forró                Ezüst, üres, hideg

Külső és felszínes                  Belső és mély

Látható és ragyogó              Rejtett és homályos

Test és egzisztencia               Lélek és lényeg

Kézzel fogható                         Elvont

Ésszerű                                      Intuitív

Nap                                             Hold

Anyag                                         Szellem

Birtoklás                                    Létezés

Teremtmény                           Teremtő

 

A női princípium egy minden csapást kiálló mélységes érezni tudás.

Vizsgáljuk meg ezt a témát a mi szemszögünkből.  Mivel járulunk hozzá mi nők ehhez a kialakult helyzethez?  Mennyire vagyunk felelősek a történtekért, kialakult nézeteltérésekért a kapcsolatainkban?

Az anya – kép kialakulása döntő fontosságú ebben az esetben!

Születésünktől fogva az emlékképek a hozzájuk párosult érzésekkel, érzelmekkel tárolódnak.  Ezek nagyrészt tudattalanul történnek.   Így fordulhatott elő, hogy a kemény, határozott / férfias / nők többsége sokáig visszautasította női valóságát, hogy ne legyen olyan mint az édesanyja.  Foggal – körömmel harcolt ellene.

– én tuti nem így fogom a gyerekemet nevelni, nem leszek ilyen szigorú vagy engedékeny

– ha ilyen férjem lesz, tuti elválok s nem szenvedek

– jobb és könnyebb munkát fogok választani

– jobban meg fogom választani a baráti társaságom

Szerintem ilyen és ehhez hasonló mondatok minden gyermek száját elhagyták már.   Próbálj te is visszagondolni különböző tiltásaidra, visszautasításaidra édesanyáddal kapcsolatban.  Biztosan eszedbe jut egy, néhány.  Teljesen normális dolog, hogy nem akarunk másra hasonlítani…. – ezért az ellenállás –  gyerekként még merjük lelkünk akaratát érvényesíteni, felnőttként már nem is emlékszünk rá – belső hang elnyomás –

Cél : tudatossá válni női valóságomra! 

Ezek az apró visszautasítások félelmet generálnak  – jajj nehogy olyan legyek mint anyám!  Ennek következményeként azonosítottam magam apámmal.  Tudatalatt! / Csodás ez az egység, ahogy a lélek, szervek és szellem egymást kiegészítve teszi a dolgát az én szolgálatomra /.

A sok elutasítás eredménye meghozta gyümölcsét :  – különböző társadalmi egyenlőtlenségek iránti érzékenység  – feminizmus  –  harcoljunk, hisz el tudjuk érni, erősek vagyunk!  / férfi stílusjegy /

Minek harcolni?  Nem a mi dolgunk!! Nem női principium!  El lehet kerülni a harcot!

Vissza kell szerezni saját személyiségünket, identitásunkat!   Meg kell szabadítani magunkat mindenféle külső hatástól.  Az ellenállás érdekében növesztett tüskéktől meg kell válnunk!  Le kell dobnunk a páncélt, hogy ki tudjunk újra teljesedni női valóságunkban mint annak idején!  Amíg nem vesszük le a leplet nem fog látszódni, felszínre törni a bennünk lakozó eredeti, ősi nőiesség.

Így válunk egyre tudatosabbá!

Kiszakadni a tömegből – rátalálni újra önmagunkra – felszabadítani magunkat – növelni és megélni egyéni tudatosságunkat!

➿ Ez a tudat evolúciója! ➿

Jó munkát a tudatosodás útján!  ✌️

Ha tetszett a bejegyzés kérlek oszd meg, hátha másnak is hasznára válik! Köszönöm 😘🙏

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?