Gyereksarok

Gyereksarok

A gyerekek tele vannak szeretettel. Ha ezt az elültetett magot szeretetett tápláljuk gondozzuk akkor az író virágozni fog és egy boldog életet eredményez a későbbiekben. Szülőként mi vagyunk a felelősek gyermekeink létéért. Ők választanak minket. Neveljünk boldog gyereket.

„Az a dolgunk, hogy boldog gyerekeket teremtsünk, hogy kötődjenek valódi lényegükhöz és maradjanak tiszta szívűek, hogy ne veszítsék el az örömöt és a békét, amelyhez születésüknél fogva joguk van.” Mabel Katz

Nem mit eszünk szívesség et a gyermeknek azzal, hogy fogadjuk őt hanem ő tesz nekünk azzal, hogy minket választ és megszületik.

„Gyerekeiteket hagyjátok néha orra esni, olykor csalódni elkeseredni! Ne higgyétek, hogy az egészséges fejlődéshez nincs szükségük fájdalomra, bánatra, dühre is!”
/Vavgan Fable/

A túlzott féltés veszélyes. Nem most fogod észrevenni majd később mikor nagyobb lesz…. vagy mikor már felnőtt korát éli. Felnőttként nehezebb ezeket a kialakult, felvett szokásokat, személyiségjegyeket lefaragni magunkról.
Hagyni kell…. igen hagyni! Élni hagyni!
Hogy mi hogy kisgyerekként elessen és így tanul meg óvatosabban járni, figyelni az akadályokra. Ha mindig óvjuk, netán esés közben elkapjuk / itt nem arra gondolok hogy nyugodtan ki futhat az autó elé / nem tanul meg óvatos lenni, nem tanul meg mérlegelni, nem fogja érezni tettei súlyát.
Hagyni szomorkodni, bosszankodni…. kell idő a megnyugváshoz. Időt kell hagynunk gyermekünknek még a benne tombolód le nem csillapodik . A gyerekek nagyon hamar elfelejtik amit mondunk nekik, de azt, hogy hogyan érezték magukat amikor a mondanivalónkat hallgatták azt elfelejteni soha nem fogják. gondoljuk át, hogy mit mondunk és azt, hogy hogyan mondjuk! A kimondott szavaknak nagyon nagy erejük van.
Ha békén hagyod…. ezzel építed bizalmát feléd. Ha megtiszteled ezzel…. kamatostul kapod vissza azt. Kellenek a csalódások is hisz ezáltal tanulja meg, hogy ne legyenek túlzott elvárásai.
Kedvenc mondásom nincs elvárás nincs csalódás! Ha mindenkitől azt várjuk amit személyisége megenged, nem érhet minket csalódás. Ne tervezzük el, hogy elmegyünk az állatkertbe és a fóka fára fog mászni és ez milyen szuper jó látvány lesz! Ne várjuk el tőle …. csalódni fogunk!

Comments are closed.